Videre til tredje runde i NM etter EIK-seier

Espen Hammer Berger satte inne 2-1 etter et noe omdiskutert straffespark 10 minutter før full tid. Med det hadde Sandnes Ulf fullført sin snuoperasjon og tatt seg videre til tredje runde i norgesmesterskapet. (Foto: Skjermdump fra Sandnesposten.no).

Trener Bjarne Berntsen var ikke veldig overrasket over hvordan kampen utviklet seg.
– Det ble en slitekamp som vi hadde forventet. Heldigvis klarte vi å utligne kort tid etterpå. Vi viste god moral på en vanskelig bortebane og jeg er veldig fornøyd. Men prestasjonen var altfor ujevn, fortalte han til Aftenbladet etter kampen.

Den sympatiske EIK-treneren Ojan Bijan fulgte opp.
– Jeg har fulgt med på Sandnes Ulf. De har den uovervinneligheten hvor de klarer å vippe kampene i sin favør uansett om de er det førende laget eller ikke. All ære til de som har den evnen, det er selvfølgelig noe jeg har lyst å tilegne meg til vårt lag. Men vi må bare heve hodet og skal ikke være flaue over dette. Det var en sinnssykt bra prestasjon.

Kampen i Idrettsparken i Egersund startet rolig. Lagene var lite villige til å ta store sjanser. Det var tydelig at et cup-avansement lå i potten til vinnerlaget. I løpet av de første 45 minuttene måtte Sander Lønning lukke igjen målet, mens både Tommy Høiland, Jonas Aune og Sander Ringberg kom seg til noen halvsjanser. Målløst til pause i Okka by.

Om første omgang var kjedelig, skulle det endre seg i andre. Hjemmelaget kom bra ut av startblokka etter hvilen og spilte seg til et par sjanser. Ti minutter inn i omgangen sendte Stian Michaelsen «tigrene» opp i ledelsen. Ikke ufortjent på det tidspunktet.

Målet gjorde noe med de lyseblå. Høyere press og intensitet. Ballen gikk hurtigere fra spiller til spiller og snaue fem minutter etter EIK-målet fikset dagens Sandnes Ulf kaptein, Ingvald Halgunset, utlikningen.

Berntsen og hans team gjorde flere bytter. Blant annet Stålinho inn på topp. Han jobbet utrettelig, vant dueller og ga gjestene fra Sandnes en ny dimensjon. Anders Hiim spilte de siste 45 minuttene og han var i én av hovedrollene da kampen skulle avgjøres. Etter et innlegg fra høyre kjempet Hiim om ballen med tidligere Sandnes Ulf spiller Chris Sleveland. Bogafjell-gutten falt i bakken og dommer Hansen pekte på straffemerke. En avgjørelse Sleveland var meget uenig i.

Berger satte ballen kontant i mål og snuoperasjonen var et faktum. Avansement og ny cupkamp allerede neste uke. Da tar Sandnes Ulf i mot Rosenborg på Øster Hus Arena.

Sandnesulf.no kommer tilbake til informasjon om tidspunkt og billetter.