Viktig hjemmeseier mot Åsane

Det har ikke blitt en vane med tre-poengere mot Bergenslaget Åsane. Derfor smakte det ekstra godt da Halgunset satte inn 3-2 målet minutter før full tid til enorm jubel for de fremmøtte i høstregnet.

– Vi har en usedvanlig evne til å slippe inn mål når vi leder, men etter at Åsane utlignet, fikk vi vår beste periode i kampen, kunne trener Bjarne Berntsen fortelle Stavanger Aftenblad etter kampen. Han sikter til to-måls ledelsen som ble utliknet på få minutter.

Det var to jevne lag som entret Øster Hus Arena i duskregnet onsdag kveld. Tabell- og poengmessig. Med et ørlite overtak til gjestene fra Åsane. Det var også litt slik første omgang utviklet seg. Spillemessig overtak fra Åsane. Giftige brudd og kontringer fra et sultent hjemmelag. Og mål etter bare tre spilte minutter. Baidoo vant ballen høyt på banen fra tidligere Sandnes Ulf spiller Tomas Kristoffersen. Hustad oppfattet situasjonen og fikk ballen på fot. Alene med keeper gjorde han ingen feil og sendte de lyseblå opp i ledelsen.

Etter målet hadde Åsane noen sjanser i kategorien halvstore før vertene igjen vant ballen høyt i banen og Jostein Ekeland sendte en suser utagbart for Åsane målvakt. 2-0 et litt flatterende resultat, men med muligheter for hjemmelaget til å øke ytterligere  og for gjestene til å redusere ledelsen.

– Det er akkurat som om vi spiller med frykt når vi leder og slipper oss løs når de andre tar oss igjen, sa Berntsen til Aftenbladet. Han maler med det et bilde på innledningen til andre omgang. Åsane trykket på, kom til noen halvsjanser før det plutselig satt både redusering og utlikning i løpet av tre minutter.

Etter 2-2 så skjedde det hovedtreneren siktet til. Plutselig slapp de lyseblå seg mer løs. Flyttet spillet høyere opp på banen. Mar aggressive og tøffere i duellene. Kampen skulle vinnes. Med seks minutter igjen av ordinær tid fikset Halgunset hans tredje mål for sesongen og tre uhyre viktige poeng for Sandnes Ulf. – For første gang mens jeg er her, er vi nærmere kvalik for opprykk (4 poeng) enn nedrykk (6 poeng), kunne Berntsen konstatere.