Viktig seier borte mot Bryne

At seieren mot rival Bryne var viktig var lett å se da dommer blåste for full tid. Jubelen blant spillere, trenere og lyseblå supportere runget ut over Bryne stadion. Der og da var det én ting som betydde mer enn noe annet. Å snu en vond trend. Tre poeng og null mål mot. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

Jostein Ekeland banket ballen bak Bryne-målvakt og sendte de lyseblå til himmels. Hovedtrener Bojan Zajic og hans team hadde terpet på det defensive i dagene opp mot Bryne-kampen. Det hadde sin tydelige effekt. Null innslupne mål og et for. Slike resultat gir tre poeng i banken. Og et lite steg fra bunnen av tabellen.

Ekeland_Bryne_210721.jpg
Ekeland jubler for 1-0 scoringen. (Foto: Nanco Hoogstad)

Seieren var bygget på knallhardt arbeid og en dose dyktig målvakt. Keeperkjempen Aslak Falch har vært blant lagets beste i år, og i bortekampen på jæren viste han virkelig sin klasse. Flere fantastiske redninger holdt de lyseblå inne i kampen. 0-1 til pause var noe flatterende.
– Det blir ikke bedre enn dette. Helt magisk. Sist jeg vant på Bryne var med Hødd for fem-seks år siden. Det var enda bedre å gjøre det med Sandnes Ulf, sier Sandnes Ulf-keeper og Hundvåg-karen Aslak Falch til Aftenbladet like etter oppgjøret.
– I tillegg fikk vi se den kynismen vi har etterlyst og som skal til på bortebane for å ta poeng. Det var det det handlet om i denne kampen. Vi hadde 10 poeng før oppgjøret og ligger nede i dritten. Denne kampen viser hvor dypt vi må grave, hvilken glød og desperasjon som skal til, understreker Aslak Falch til Aftenbladet.

Falch_Bryne_210721.jpg
En strålende fornøyd Falch kunne virkelig feire tre poeng og smultring. (Foto: Nanco Hoogstad)

Allikevel var det laginnsatsen som lå til grunn for poengene. Ute på banen var det hærfører Landu-Landu som ledet an. Berger og Sæthre ruvet i midtforsvaret og backene Heggem og Øveraas Olsen hadde god kontroll på det som kom den veien. Spillerne jobbet for hverandre og ga alt. Betalingen kom i form av tre poeng og en borteseier som smakte utrolig godt.
– Vi kom hit for å vinne. Det betyr aller mest nå. Jeg er veldig fornøyd med måten spillerne kjempet på, kunne Zajic fortelle Sandnesposten etter sin første trepoenger som hovedtrener.

Landu_Bringaker_Bryne_210721.jpg
Iherdig innsats fra hele laget sikret tre bortepoeng. (Foto: Nanco Hoogstad)
Etterkamp_Bryne_SUT_210721.jpg
Spillerne slapp jubelen løs etter kampen. (Foto: Nanco Hoogstad).
Fans_Bryne_SUT_210721.jpg
Fornøyde fans dro hjem til Sandnes med tre poeng. (Foto: Nanco Hoogstad).


Annonse fra Obos-ligaen: