Herlig seier i Berntsens debut

Det var helt tydelig at seieren betydde mye for spillere, trenere og støtteapparat. Med kun fire treninger sammen skulle Bjarne Berntsen lede sin aller første kamp for de lyseblå. Forskjellen mellom seier og tap i debuten er stor. Gleden var derfor enorm da Ingvald Halgunset sendte Sandnes Ulf opp i 3-2 ledelse med snaue kvarteret igjen på klokka. (Foto: Ingrid Schmidt Holst/Sandnesposten)

Annonse:

– Utrolig lettelse og et praktfullt mål. Slike enkeltmannsprestasjoner er helt avgjørende for å vinne når kampene vipper, sa en meget glad Bjarne Berntsen til Aftenbladet etter kampen. – Ubeskrivelig, følgte matchvinner Halgunset opp til samme avis. – Når du har 13–14 måneder på sidelinjen og opplever å få avgjøre en viktig kamp som i dag, føler du at får noe igjen tross alt.

Sandnes Ulf var best i det meste. Seieren var helt fortjent, men det var allikevel gjestene Strømmen som skulle gå opp i ledelse. Etter bare to spilte minutter sendte Cheng av gårde et langskudd fra 20 meter. Ballen flakket i luften og gikk inn via Aslak Falch, som nok burde ha tatt forsøket. Etter målet presset de lyseblå på og kom seg til flere sjanser med sitt direkte og aggressive spill. Utlikningen satt etter 22 minutter. Michael Baidoo fikk ballen like utenfor 16-meteren, siktet og plasserte ballen utagbart forbi Strømmen-målvakt.

Flere sjanser, før omgangen ebber ut i en sjelden sjanse for bortelaget. Hjørnesparket klareres rett til en Strømmen-spiller som setter den i kassen og sender gjestene nok en gang opp i ledelse.

– Jeg sa til dem i pausen at dersom vi holder nullen i andre omgang så vinner vi. Det var jeg relativt sikker på. Så mange sjanser skapte vi faktisk i første omgang, kunne Berntsen fortelle Sandnesposten etter kampen.

Og sjanser ble det også i andre omgang. En god Strømmen-keeper hindret tidlig utlikning fra både Hustad, Bringaker og Ringberg. Det var først etter Berntsen hadde foretatt seg tre bytter at presset skulle gi uttelling. Først en livlig Maxwell Effoim som jaget en retur. Den satte han kontant i mål. 2-2 på resultattavlen og femten minutter igjen å spille. Mer en nok tid til flere scoringer med andre ord. Ingvald Halgunset tok ansvar og ladet kanonen etter en dårlig klarering fra gjestene. Han la ballen i en fin bue og rett i nettet bak en utspilt Strømmen-målvakt. 3-2 og vill feiring på tribunen og Sandnes Ulf benken. Og helt fortjent. Etter både spill og sjanser.

Etter 3-2 målet fikk også debutant Elias Årsvoll muligheten til å øke til 4-2, men skuddet til 18-åringen gikk rett på keeper.

– Det er selvsagt veldig kjent med seier, og det betyr enormt mye for gjengen som sitter i garderoben nå. Mine personlige følelser er ikke så viktige oppi dette. Det viktigste for meg i dag, er at folk gikk fornøyde hjem fra stadion, og at de kommer tilbake neste gang vi spiller, sa Berntsen til Sandnesposten etter seieren var et faktum. 

Opplev 3-2 seieren igjen her:


Annonse fra Obos-ligaen: