Viktig seier og tre poeng mot Kongsvinger

Laget fra de dype skoger har hatt en stramt grep om de lyseblå på bortebane. På de fem siste kampene på Sandnes stadion stod de med imponerende fire seire, en uavgjort og null tap. Men ny arena var det stopp på trenden og hjemmeseier etter en scoring fra Magnus Retsius Grødem. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Vi har ikke hatt en ideel treningsuke før kampen, kunne Steffen Landro fortelle etter kampen. – Flere av spillerne har vært syke og holdt sengen. Derfor er det ekstra sterkt å kunne hale i land tre poeng mot Kongsvinger, gliser strilen.

Det startet bra. De første fem minuttene tok Sandnes Ulf tak i kampen. Høyt press, agressive og med en tydelig plan. Det ble med et par halvsjanser før den neste halvtimen ble mer en stillingskrig der to lag i 3-5-2 formasjon «utliknet» hverandre. De siste 10 minuttene var oppløftende for hjemmelaget og førte til to gedigne sjanser for ellers så målsikre Kent Håvard Eriksen. Først et innlegg fra friske Sander Ringberg. Ballen traff Eriksen i brystet som på en eller annen måte satte ballen til siden fra mål fra tre meters hold. Bare minutter senere kommer André Södlund forbi et par spillere i 16-meteren, sender ballen hardt inn mot en feilvendt Eriksen som bommer på ballen. – Han burde scoret to, men sånn er det noen ganger, ler Grødem etter kampen. – Eriksen er vanligvis sikker på de, mener Landro. – Hvordan han klaret å bomme på dem, vet bare han.

Pausepraten handlet om å sette opp spissene Grødem og Eriksen i bakrommet. Og å fortsatt styre kampen. Det gjorde de lyseblå de siste 45 minuttene, men ikke uten litt dramatikk på slutten. Seks minutter ut i andre omgang og et klassemål. Tord Salte serverte et herlig oppspill til Magnus Grødem. Han spilte vegg med spisskollega Eriksen, og sistnevnte sendte Grødem alene mot keeper. Jærbuen var ikke i nærheten av å feile. Enkelt plasserte han ballen til side for keeper. 

Nanco Hoogstad-9089861
Magnus Retsius Grødem setter kampens eneste mål og sikrer tre poeng. Foto: Nanco Hoogstad.

Kongsvinger løftet seg noe etter scoringen, men en solid forsvarstreer med Salte, Berger og Reppesgård hadde god kontroll på Andersen og Güven. Gjestene gjorde offensive bytter og var farlig frempå et par ganger. Det var også Grødem som fort kunne hatt sitt andre mål. Etter fem minutter tillegg kan vi juble over tre særdeles viktige poeng.

Neste mandag drar vi til trøndelag og møter nyopprykkede Stjørdals/Blink. Der får målet vårt være å bedre bortestatistikken.


Annonse fra Obos-ligaen: