Her signerer «Kachi» 2-årsavtalen med Sandnes Ulf

Spilleren som kommer fra Sarpsborg 08 signerte under kontrakt ut 2019-sesongen mandag ettermiddag.

Sandnes Ulf har signert en 2-årskontrakt med den nigerianske spissen Onyekachi Hope Ugwuadu. Spilleren er mest kjent under kallenavnet «Kachi». Det er den andre signeringen til Sandnes Ulf mandag.

20-åringen kommer fra Sarpsborg 08, og har også vært innom både Bodø/Glimt og Strømmen i Norge.

- Jeg vil først takke klubben for å hente meg. Jeg var åpen for nye muligheter, og følte meg veldig ønsket her av klubbledelsen og Bengt Sæternes. Nå gleder jeg meg til å jobbe hardt for min nye klubb, sier Kachi til SandnesUlf.no.

- For meg var det også viktig at Bengt har erfaring som spiss på et høyt nivå selv. Det betyr at jeg kan høste mye kompetanse fra han, og at han jobbe veldig spesifikt med meg. Det ser jeg frem til, fortsetter Kachi.

Kommer med lidenskap

Den hurtige spissen kommer med en rekke spennende angrepskvaliteter, men viktigst av alt vil han bidra med lidenskap.

- Kjærlighet for meg er alt. Jeg skal bringe mye kjærlighet til laget. For jeg har en enkel regel: Der det ikke er kjærlighet, der skjer det ikke noe. Med kjærlighet så brenner vi for hverandre på en helt annen måte, og er villige til å ofre mye for hverandre på banen for lagets beste, forklarer Kachi til SandnesUlf.no.

Han tror også det blir en viktig egenskap for å løfte Sandnes Ulf.

- Klubben har kjempet helt i toppen de siste tre årene, og det uten min kjærlighet! Klubben har et solid fundament her, og hvis jeg kan bidra til å komme med noe nytt her, både gjennom kjærlighet og fotballkvaliteter, så kan vi løfte dette til et nytt nivå, sier en svært engasjert angrepsspiller.

- OBOS-ligaen er tøff

Kachi kom til Sarpsborg som 18-åring, og fikk sin debut i Tippeligaen høsten 2015 hvor han scoret to mål for laget fra Østfold høstsesongen det året.

>>> Kjøp #MedUansett-kort nederst i artikkelen

I fjor spilte han vårsesongen i Bodø/Glimt, og høstsesongen i Strømmen, og endte med totalt fire scoringer i OBOS-ligaen. 

- OBOS-ligaen er en tøff liga, det er en konstant kamp. Jeg har erfart både Eliteserien og OBOS-ligaen, og det er ingen tvil om at det er mer uforutsigbart i OBOS-ligaen, mener Kachi.

- I Eliteserien har du ofte marginer, og kampbildene skifter ikke like hyppig som i OBOS-ligaen. I OBOS-ligaen er ikke kampen over før dommeren har blåst i fløyta. Jeg har selv erfart kamper som har blitt snudd og avgjort langt på overtid, forklarer han videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kachi kom til Sarpsborg 08 allerede som 18-åring. Foto: Sarpsborg08.no.
Kachi kom til Sarpsborg 08 allerede som 18-åring. Foto: Sarpsborg08.no.

- Slagkraftige

Bengt Sæternes kan se tilbake på en dag hvor klubben har fått inn to solide signeringer. Med 19 spillere på kontrakt kan med andre ord sesongforberedelsene på treningsfeltet for alvor begynne.

- Jeg synes vi begynner å se slagkraftige ut. Nå blir det viktigste å gjøre jobben på feltet, og at vi kan få en stor mengde treninger sammen ettersom det er mange nye ansikt. Dette kommer til å bli bra, forteller Sæternes til SandnesUlf.no.

Hovedtreneren er fornøyd med å få Niels Vorthoren og Kachi til klubben. Han beskriver det som to forskjellige spillertyper som tilføyer styrker som stallen trenger.

- Kachi vil ta med seg tempo, styrke og et ungt pågangsmot. Det er opp til oss å dra dette videre, for det er ingen tvil om at det er et bra råmateriale her som vi må foredle på rett måte for å få det beste utav han.

- Nå må han jobbe seg inn i det, og så tror jeg vi skal få se mer til han utover sesongen, avslutter Sæternes.

Sjekk ut resten av 2018-stallen her

Nøkkelinfo om 2018-stallen

  • Spillere på kontrakt: 19

  • Gjennomsnittsalder: 24,3 år

  • Yngst/eldst: 19 år/31 år

  • Antall spillere aldersgruppen 19-24: 9

  • Antall spillere i aldersgruppen: 25-31: 10

  • Antall egenutviklede spillere: 3

  • Antall spillere fra Rogaland: 5

  • Antall spillere fra Norge: 12

  • Antall spillere fra utlandet: 7

Bli med på laget i 2018!

Annonse fra Obos-ligaen: